Для цього рецепту Ви можете скористатися вже готовою сумішшю "Самбука" або придбати потрібні інгредієнти, що є на нашому сайті.

Що знадобиться:
  • 1 літр горілки або розведеного спирту 38-42%;
  • Насіння анісу – 50 г;
  • Цедра апельсина – 2 г;
  • Цедра лимона – 1 г;
  • Коричневий цукор тростинний або аналог - 100 г;
  • Цукор білий або рафінад - 100 г;
  • Вода (для сиропу).

Готується напій досить просто. 
Аніс і цедру треба закинути в банку і залити підготовленим алкоголем, відправити все це в темне місце. Аніс можна трошки (не більш хвилини) прогріти на сковорідці, щоб краще розкрився його аромат. Термін настоювання приблизно 2-3 тижні. 
По закінченню настоювання потрібно зробити сироп з цукру по типу rock candy* (карамельний сироп), охолодити його. 
Настоянку профільтрувати та розбавити охолодженим сиропом. Після ретельного змішування напій потрібно залишити на не менше ніж 2-х тижні, після чого його він повністю готовий до споживання.

*Один з рецептів приготування Rock Candy Syrup
Приготуйте суміш зі 100 г тростинного нерафінованого цукру та 100 г цукру-рафінаду, залийте її 100 мл окропу, поставте на водяну баню, ретельно перемішуючи до повного розчинення цукру.
Дайте сиропу охолонути до кімнатної температури, додайте (за бажанням) декілька крапель ванільного екстракту, процедіть. Зберігати його краще у холодильнику.