Рецепт калганівки, перевірений на власному досвіді:
- 1 л горілки, розведеного спирту або хорошого самогону;
- 1,5-3 ч. ложки сушеного кореня калгану;
- 1-2 ч. ложка сушеного кореня солодки;
- 5 шт. кавових зерен;
- Цедра половини або цілого апельсину (краще свіжого) або сушена до 5 г;
- 0,5 ч.л. щепи дубової будь-якого обсмаження (опціонально).
Візьміть 1 л хорошої горілки, самогону або розведеного спирту 40-42,5% (заміри вмісту краще робити ареометрами АСП-3 при температурі 20°С).
Додайте цедру апельсину. Змеліть або подрібніть корінь калгану, солодку, щепу та каву та засипте цю суміш в бавовняний мішечок або чайний пакетик, добре закрутіть, та помістіть у ємність.
Настоювати можна від декількох днів до місяця з періодичним збовтуванням вмісту.
Протягом настоювання куштуйте, і за вподобанням вносіть корективи в рецепт.
В результаті ви отримаєте напій благородного коньячного кольору з приємним ароматом і смаком.
Нехай смакує!