Хмільна настоянка Калганівка з коріння калгана. Можна використовувати вже готову суміш "Калганівка".

Рецепт калганівки, перевірений на власному досвіді:

  • 1 л горілки, розведеного спирту або хорошого самогону;
  • 1,5-3 ч. ложки сушеного кореня калгану;
  • 1-2 ч. ложка сушеного кореня солодки;
  • 5 шт. кавових зерен;
  • Цедра половини або цілого апельсину (краще свіжого) або сушена до 5 г;
  • 0,5 ч.л. щепи дубової будь-якого обсмаження (опціонально).

Візьміть 1 л хорошої горілки, самогону або розведеного спирту 40-42,5% (заміри вмісту краще робити ареометрами АСП-3 при температурі 20°С).

Додайте цедру апельсину. Змеліть або подрібніть корінь калгану, солодку, щепу та каву та засипте цю суміш в бавовняний мішечок або чайний пакетик, добре закрутіть, та помістіть у ємність.

Настоювати можна від декількох днів до місяця з періодичним збовтуванням вмісту.

Протягом настоювання куштуйте, і за вподобанням вносіть корективи в рецепт.

В результаті ви отримаєте напій благородного коньячного кольору з приємним ароматом і смаком.

 

Нехай смакує!