by ecozvarRobochiy January 24th, 2022 0 comments

 Кокосове вугілля активоване — визнаний кращим серед інших активованого вугілля. Він виготовляється зі спеціальних сортів сортів кокосової шкаралупи, потім промивається кислотою для видалення небажаних забруднень, після чого нейтралізується. Вугілля має дуже розвинену сумарну поверхню пір, а також володіє набагато більш високі міцнісними властивостями, ніж деревне вугілля. Активоване вугілля на основі шкаралупи кокосів характеризуються більшою часткою мікропор, які особливо добре підходять для адсорбції молекул невеликого розміру.

 Площа пор 1 г кокосового вугілля становить 1000-1300 м2

 Відмінно підійде для тонкої високоякісної очистки одержуваних дистилятів (самогону) від сивушних масел і шкідливих домішок, а також додасть напою виключну прозорість. Кокосове вугілля має більш низьке пилоутворення порівняно з БАУ-А, що створить Вам менше незручностей при його використанні. Вугілля має високу чистоту і нейтральний pH, завдяки цьому вторинне забруднення очищуваного продукту зводиться до мінімуму.

Застосування

  • Міцні алкогольні напої. Активоване вугілля застосовується для поліпшення смаку і аромату міцних алкогольних напоїв. При цьому не тільки поліпшується якість напою, але і скорочується час витримки. Видалення компонентів, що додають небажаний запах і присмак (сивушні олії й інші домішки), здійснюється в процесі адсорбції.
  • Виноробство. Сусло і вина іноді мають не дуже приємного присмаку та забарвлення, які не усуваються звичайними способами освітлення. В цих випадках деякі виробники вин обробляють свої продукти активованим вугіллям, який, при правильному його використанні, є досить цінним допоміжним засобом у технології виноробства. Кокосове вугілля відмінно видаляє небажані домішки, зберігаючи цінні ароматичні і пігментні речовини.

 Очищення активованим вугіллям самогону

  Очистити самогон вугіллям не складно. Засипаємо вугілля в ємність, збовтуємо, ставимо на витримку (2 столових ложки на 1 літр самогону). Час витримки не менше однієї години. Очищення краще всього здійснювати в теплому приміщенні, т. к. в холодному приміщенні час на неї потрібно більше. Далі самогон слід відфільтрувати через ватний або обеззоленный фільтр від дрібних частинок вугілля.

about the author: ecozvarRobochiy