Описание товара
Настій з ромашки аптечної
Настій з ромашки застосовуються внутрішньо при наступних захворюваннях та самопочуттях:
хворобах шлунково-кишкового тракту (гастрити, гастропатії, коліти, ентерити та змішані форми захворювань), жовчовивідної системи, патологіях та дисфункціях печінки, діареї невірусної етіології, спазмах кишечника, шлунка, підвищеному газоутворенні;
запальні процеси дихальних шляхів та органів;
гіпертермії;
хворобливих менструаціях;
гострих респіраторних захворюваннях;
емоційно-психічному перенапрузі, виснаженні, порушеннях сну, підвищеній дратівливості, втраті апетиту тощо.
Зовнішнє використання настоїв ромашки аптечної рекомендується у таких випадках:
запальних процесах у порожнині рота, глотки (ангінах, фарингітах неатрофічної форми, гінгівітах, стоматитах, пародонтозах) – у вигляді полоскання та промивання порожнин;
при порушеннях шкірного покрову: опіки, обмороження, виразки, ерозії, екземі, висипання запального характеру, рани, що довго гояться – у вигляді складу для компресів;
запальних процесах слизової оболонки ока – у вигляді промивання та примочок;
для зниження вираженості запальних процесів гемороїдальних вузлів – у вигляді розчину для мікроклізм, місцевих компресів при зовнішній локалізації вузлів, сидячих ванн;
акне, вугрових висипаннях – у вигляді складу для протирання, у тому числі у замороженому вигляді, або як компонент лосьйонів;
при проявах ревматизму, подагричних нападах, розтягуваннях, вивихах, артритах – як компресів;
при підвищеному потовиділенні долонь, ступнів – як розчин для протирання.
Приготування відварів та настоїв ромашки аптечної.
Для приготування відвару потрібно взяти 4 ст. л. сухої лікарської сировини, нагріти на водяній бані протягом півгодини разом із 300 мл окропу. Після настоювання процідити, віджати квіти. Приготовлений відвар варто зберігати у холодильнику трохи більше двох діб.
Прийом відвару: 100 мл (половина склянки) 2-3 рази на день після їди. Дозволяється додавання меду.
Для настою аптечної ромашки 4 ст. л. сухих суцвіть залити 200 мл окропу та настояти 3 години у термосі. Після настоювання процідити.
Дополнительная информация
tag | |
Вес | Вес: 50 g |